Väldoftande ärtsoppa Spännande dansafton

Ja det blev ett spännande dropp in. Varje dansgäst fick ta glas, talrik och bestick soppa med tillbehör. Det blev ungefär som man går till en lunch restaurang. Ärtsoppa och pannkaka med grädde, sylt och färska jordgubbar servades från kl 17.00 till 18.45. Några bordsvisor blev det också. Det första dropp in – och dansgästerna möttes av var ett fastlagsris. Funderingarna blev många! Fastlagsris eller påskris? Det hela var lite roligt eftersom det bland annat fanns fastlagsbullar att köpa till fika i pausen. Enligt expertisen: fastlagsriset åker in med fastlagsbullarna.Riset har fjädra. Ett påskris har prydnader så som kycklingar och ägg. Sätts in på skärtorsdagen.
Klockan 19.00 började dansen Det var premiär för Virvelvindens dansförening att få dansa till Källströms orkester. Det blev mycket uppskattat.Tack Källströms ni spelade fantastiskt bra både dansmusik och gammaldans.
Tack alla dansgäster.Tack Magnus Krisianssons catering för god ärtsoppan , pannkakor med tillbehör. Det var kalas med färska jordgubbar Tack nybörjare gruppen som “vågade” dansa gammalt. Tack styrelsen med med sina “bihang” Ni gör alla ett kanon jobb Och Tack Karin för du städar efter oss.

Nu laddar vi om batterierna. Nästa dans är 14/4 Långfredag med Påskbuffé dans till Ajax (fd.Remlenz). Innan dess blir det kursavslutning för alla tre dansgrupperna samtidigt torsdag 23/3
Tack för ordet
Ann-Marie, ordförande

Leave a Reply